Cu o experienta de peste 15 ani in domeniu in Belgia si diplomati de stat ai scolii de Tanantopraxie Franceze, stabiliti definitiv in Romania, am fondat in anul 2011 S.C. Axys Tanatopraxie S.R.L. In prezent activitatea de tanatopraxie se desfasoara in Timisoara intr-un cadru legal in spatii special amenajate, laboratoare corect utilate conform normelor europene,respectuosi, fata de defunct si familiile indoliate.

Deservim populatia si pompele funebre din regiunea de vest a tarii pentru imbalsamari profesionale si reconstructii de corpuri, la preturi foarte accesibile.

Motivatii

Studiile efectuate in domeniul psihologiei de doliu cit si evolutia riturilor funerare demonstreaza clar necesitatea interventiilor tanatopraxice in sanul societatii moderne. Mai mult de cat atat, fluxul migrator al populatiei aduce in prim plan conditiile prevazute de lege pentru repatrierea persoanelor decedate.
In acest caz tanatopraxia este obligatorie conform Acordului de la Berlin (al carui semnatar este si Romania), relativ la transportul international a corpurilor neinsufletite. Sa nu uitam ca ritul funerar crestin ortodox Roman cit si datinile acestui pamant ne obliga sa-i priveghem pe cei dragi trecuti in nefiinta. Pe o perioada de minim trei zile priveghiul are loc la domiciliul decedatului, case funerare, capele religioase. In toate aceste lacase, cei trecuti in nefiinta trebuie sa beneficieze de cea mai eficace metoda de imbalsamare, pentru a impiedica modificarile tanatomorfice asigurand astfel o buna igienizare si aseptizare a corpurilor decedatilor.

Prioritati

Axys Tanatopraxie are cateva prioritati ambitioase:

1. Schimbarea tiparelor acestei profesii, inlocuirea tehnicilor vechi de imbalsamare cu tanatopraxia, care s-a dovedit mult mai performanta si la nivelul standardelor europene.

2. Dezvoltarea AXYS TANATOPRAXIE pentru a putea oferii populatiei servicii de imbalsamare profesionala practicate in exclusivitate de persoane calificate in domeniu.

3. Ne propunem sa imbunatatim tehnicile de imbalsamare practicate in prezent de serviciile de pompe funebre oferindu-le acestora posibilitatea de francizare in domeniu la preturi foarte accesibile.

     

Inapoi sus